Blog

De 6 weekse intensief met Johan & Saarein

Intake weer mogelijk vanaf begin mei.

Persoonlijk kennen we elkaar ruim 3 jaar waarbij onze samenwerking is uitgegroeid van massagemodel tot een hele mooie gelijkwaardige vriendschap en samenwerking. We zijn beiden geïnteresseerd, en belopen ons pad, naar een spiritueel dieper level. We volgen samen, ieder op ons eigen niveau, een masterclass in Polen waarin we elkaar versterken en ondersteunen als Shiva & Shakti. We delen samen Tantra vanuit het hart in ons Anahata Pinksterweekend, samenwerking in Frankrijk in de Tibetaanse tantra weken, Blind-Date evenementen, single sessies, koppel en 4 handenmassages in mijn praktijk. En velen van jullie hebben Saarein hier ergens ook ontmoet. Kortom we zijn een krachtig team met beiden onze kwaliteiten die verstrekt worden met en door elkaar.

Verder groeien
Met deze kwaliteiten kunnen we jou ondersteunen op jou persoonlijk pad met als uitgangspunt dat iedereen goed is zoals die is zonder uitzonderingen. Groeien kunnen we allemaal als we daar voor open staan en ons voor in willen zetten. De inzet hoeft daarbij niet vanuit discipline te komen maar een roep vanuit je hart of vanuit contact met je ziel. Wij willen jou graag ondersteunen met onze kennis, ervaring en toewijding op jou pad. Hierbij bieden wij jou twee mogelijkheden van ondersteuning:
– 1) Verlangt je naar rust, heling en contact met jezelf maar loopt je vast door je volle rugzak met onopgeloste ballast uit het verleden. Ben je bereid om naar binnen te gaan en eerlijk naar jezelf te kijken, je bent klaar met reguliere therapie, je bent bekend met je triggers, kwaliteiten, onzekerheden, angsten en klaar voor verdieping.
Dan bieden wij je een intensief traject in wat jij nodig hebt.
– 2) Of je hebt je leven goed op de rit maar ergens is daar een gevoel van er is toch meer…
Dan bieden we je een tantrisch traject aan waarin we staan te springen om je mee te nemen in de wondere wereld van het allerhoogste wat tantra te bieden heeft.

Alles in jouw leven is er om jou te bevrijden. Om jou te bevrijden van je zelfzuchtigheid, je schuld, je schaamte, je boosheid.

Ben je tot hier nog steeds geïnteresseerd ? lees dan verder…..

Commitment
Wat wij van jou nodig hebben is het vertrouwen in elkaar en een duidelijke ja en commitment om het traject aan te gaan. Natuurlijk mag er twijfel zijn dat is een aards gegeven die behulpzaam kan zijn maar in dit traject is vertrouwen nodig want vertrouwen leid naar groei, overgave en het loslaten van alles wat je niet meer dient. Misschien moet je hiervoor zware of minder zware offers voor brengen in de vorm van verwarring of andere ongemakkelijke gemoedstoestanden. Verwarring is hierbij het teken van het loslaten van het oude en ontvankelijk worden voor het nieuwe. Aan de hand en met de kracht van SIVA: Scheppen, Instandhouden, Vernietigen, Aum gaan we samen het pad op opzoek naar jou of de absolute waarheid.

“Therapie doe je als je gemotiveerd bent om te veranderen. Zodra je zelf wil veranderen, heb je baat bij therapie”

Inhoudelijk
Bij interesse bieden we je eerst een vrijblijvend gesprek per telefoon of Skype. Je mag dan kiezen voor een gesprek met Johan, met Saarein of als je wil met beiden. Je verhaal of vraag mailen mag ook natuurlijk als je dat in eerste instantie prettiger vind. Om kennis te maken en inzicht te krijgen volgt dan een intake afspraak bij Saarein. Wil je daarna verder en als we een commitment hebben gaan we een traject in van 6 weken waarbij je in principe 3 keer bij Saarein kom en 3 keer bij Johan. Saarein bied je ondersteuning in haar kwaliteiten en Johan in zijn kwaliteiten waarbij we elkaar supervisie geven in de ontwikkelingen van jou weg. Elke sessie in het traject duurt 2.5 tot 3 uur dus in totaal heb je ongeveer 18 uur intensieve behandeling/begeleiding. Ook zijn we tussendoor voor jou bereikbaar voor ondersteuning als je die nodig hebt. En ook geven we je wellicht opdrachten om die thuis te oefenen.

Energetisch therapiePrijzen en afspraken

Voor het 6 weeks intensief traject met Johan & Saarein investeer je eerst 50 euro voor een intake gesprek van een uur bij Saarein. Bij een consent investeer je daarna 980 euro, daarvoor krijg je 18 uur behandeling, massage, coaching, therapie, een boek, oefeningen en waar nodig ondersteuning buiten de afspraken. Je komt wekelijks of bij Saarein of bij Johan en waar we starten word duidelijk na de intake gesprekken. Ook kan het voorkomen dat je Saarein meer nodig hebt dan Johan of andersom. Ook dat is geen probleem want wij bieden het traject aan gericht op jou groei. Tijdens jou traject hebben Saarein en Johan intervisie over jou traject en overleggen we de stappen. Als alles is besproken en er is een ja van beiden kanten voor het traject maken we een commitment in de vorm van een aanbetaling van 380 euro. Daarna betaal je 100 euro per afspraak contant. We proberen elke week een afspraak te maken met als voorkeur de ochtend of middag op doordeweekse dagen. De avond is ook mogelijk maar alleen voor uitzonderingen. In principe gaan we voor 6 afspraken in 6 weken uitlopend tot max 8 weken. Dus binnen de 8 weken is het traject voltooit. Misschien is dit traject voor jou voldoende maar het is mogelijk dat je meer nodig hebt. In ons werk kunnen we geen garantie geven alsof het een product is. Het blijft lichaamswerk vanuit een menselijk oogpunt.

Voelt het nog steeds goed voor jou om verder te gaan ? lees dan wie we zijn…..

Johan Raaimakers, Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming. 

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die heeft geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste basis is de Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk, theorie, yoga en meditatie. Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massagetechnieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde “het brengen van balans”.

Tibetaanse tantra

Op het gebied van tantra is er een heel groot aanbod van allerlei stromingen, visies, gedachten, rituelen en allemaal dienen ze een doel. Maar wat als je gewoon individueel geluk wilt ervaren…. Of wat als je genoeg hebt van je traumatisch verleden en je niet meer wil praten, niet meer in woorden of gedachten terug wil naar een grijs verleden, geen behandelingen vanuit ratio of uren schudden op muziek. Wat als je toe bent aan een transformatie in je leven en dat je lijf schreeuwt om bevrijding van alles wat je niet meer dient, wat als je lichaam uit de overleving wil en de pijn en angst achter zich wil laten… dat al je cellen zich willen ontspannen om in het nu aanwezig te zijn… Dan is er een expertise van een eeuwenoude traditie, de expertise van een Tibetaanse tantrische massage. De expertise van een toegewijde tantrik die jou vanuit compassie en mededogen de hand reikt. Een hand vol met kennis, ervaring en intuïtie gebaseerd op de dharma van de mens. Een tantrik met een wil dat elk levend wezen vervuld mag zijn met innerlijke vrede en geluk….. een tantrik die weet waar de energie blokkeert en deze weer kan laten stromen op een manier dat jij het kan bevatten en aankan.

Onbalans van een mens wordt voor een groot deel bepaald door conditioneringen, trauma’s en blokkades op het fysieke en emotionele lichaam, het Boeddhisme spreekt bij onbalans over de drie vergiften: onwetendheid, aversie en begeerte. De Tibetaanse Tantra massage is gericht op het brengen van balans op het energetisch lichaam. Door middel van het activeren van prana (levensenergie) met als gevolg dat energiebanen, chakra’s en meridianen in balans komen, waardoor deze vrij kunnen worden gemaakt van kalapas (blokkades). Een Tantra massage sessie is niet altijd zomaar een pleziertje voor meer genot of extase maar deze sessies hebben een veel diepere werking en bestrijken een veel breder terrein. Lichaam en geest komen meer in harmonie waardoor je gezonder, krachtiger en stralender wordt. Tantra beoogt uiteindelijk dat je steeds meer vrij wordt, los van allerlei denk constructies, verlangens, aversie of seksuele issues die jou in onbalans brengen en je laten overleven in plaats van te leven.

Coaching en begeleiding
Tantra is eigenlijk heel eenvoudig en zegt: “ kom in balans en blijf in balans”. In balans komen kunnen we door hierboven genoemde massage sessie te ervaren echter in balans blijven is meestal lastiger. Als tantra nog niet begrepen is roept het allerlei vragen op die een antwoord en uitleg behoeven. Daarvoor is er de coaching en begeleiding gebaseerd op de Dharma wat zoveel betekent als de drager/ondersteuner. Coaching is dus een tweede handreiking van Tantra-atma om in het dagelijks leven zoveel mogelijk in balans te blijven. Coaching wordt los en in combinatie met massage sessies aangeboden, er is zowel individueel als relatie coaching mogelijk.

Saarein Bodewes, Dru yoga teacher en psychotherapeut in de Wielwerk methode.

Iedereen komt voor uitdagingen te staan. Maar soms loop je tegen dingen aan die je beletten om echt van het leven te genieten. Dan is het fijn om even met een deskundig iemand te praten die echt naar je luistert. Iemand die je handvaten aanreikt. Zodat je daarna op eigen kracht verder kunt. Veranderen kan echt! Het kan ook heel leuk zijn! En ik help je erbij. Tenslotte willen we allemaal meer kwaliteit en liefde in ons leven. Ik draag graag mijn steentje bij aan een mooiere wereld en heb zeker 15 jaar bewuste ervaring met ontwikkelingsprocessen. Ik ben er helemaal klaar voor om ook jou te begeleiden in deze boeiende reis. Ik ben me bewust van mijn eigen beperkingen en processen. Dit zorgt ervoor dat ik er open en liefdevol voor je kan zijn.

Ik heb altijd een grote interesse gehad in mensen die ten volle leven. Waarom blijft de een hangen in oude verhaaltjes terwijl de ander juist bruist van levensenergie? Tijdens mijn lange reizen naar het Oosten ontdek ik dat het antwoord op deze vraag meer te maken heeft met het contact met je ziel dan met materiële bezittingen. De ziel is er altijd, alleen hebben wij daar niet altijd evenveel contact mee. Verkies je de leiding van de ziel boven je ego, dan maak je beslissingen gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde en zal synchroniciteit aan je zijde staan. De ziel communiceert met je via je intuïtie. Leven volgens de ziel ervaar ik als pure magie en dat boeit me enorm. In 2005 ben ik begonnen met Hatha en Astanga yoga. Op dat moment vond ik het fijn om te doen, ik kon me alleen niet in de Yoga filosofie vinden omdat ik daar teveel dogma’s in tegenkwam. Een paar jaar later ontdek ik Tantra en kwam ik thuis. Tantra is voor mij een stroming vanuit het hart. Het ondersteunt je om het fysieke en het spirituele in het dagelijks leven te integreren. De uitdaging bij Tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Tantra gaat niets uit de weg en daarom kan het best een uitdaging zijn om dit eerlijke pad te volgen.

Herken je:
– je wilt perfect zijn op alle gebieden maar kunt niet meer alle ballen in de lucht houden
– je zit vast in ongezonde patronen die moeilijk te doorbreken zijn
– je bent het zat om steeds aan jezelf te werken, houd dit nu nooit op?
– je past je steeds aan, aan je omgeving, wie ben ik nu eigenlijk?
– je zit vaak hoog in je energie en hebt moeite met aarden
– je weet dat je gewoon veel meer in je mars hebt!

Wielwerk methode

Ik werk volgens de Wielwerkmethode. Hierbij dient de natuur als inspiratiebron om processen in je leven duidelijker te maken. Deze methode heeft als grondslag een sjamanistische basis. In mijn coaching streef ik ernaar om je hoofd en hart samen te laten werken. Samen met mij stel je je doel vast en onderzoeken we welke stappen je daarvoor moet nemen om vervolgens op weg te gaan. Ik kijk naar welke belemmeringen je tegen houden. Wij zijn allemaal onderdeel van de natuur, alleen vergeten we dat wel eens. Zoals de natuur in de winter tot stilstand komt, zo is onze natuurlijke staat om naar binnen te keren. Wanneer de lente begint gaan onze ideeën stromen en worden we enthousiast. De zomer vraagt ons tot actie over te gaan en om daar ook van te genieten! Om daarna weer in de neerwaartse beweging te komen van de herfst die vraagt om alles te doorvoelen en dan een plekje te geven om vervolgens weer de hele cyclus opnieuw te beginnen. Stel je voor wanneer je altijd leeft alsof het zomer is, dan is de kans groot dat je opbrandt en een burn out oploopt. Of dat je alleen maar nieuwe ideeën hebt en dat je niet tot manifestatie komt. Dan wordt het tijd om de natuurlijke balans in je leven te herstellen.

De Wielwerk methode werkt als basis met:
– De natuurlijke stroom in beweging brengen.
– Respect voor de natuurlijke cyclus en de wisselwerking en samenhang in alles wat leeft.
– Vastgelopen (innerlijke) processen weer laten stromen.
– Het onbewuste bewust maken, zodat er ruimte voor keuzes ontstaat.
– Samenhang ontdekken tussen denken, energie, gevoel, emoties, gedrag, lichaam, materie en spiritualiteit.

Heb je nu een ja en wil je ons persoonlijk spreken ? neem dan de laatste stap

Johan Raaimakers Tantra-Atma www.tantra-atma.nl

Sarein Bodewes Serene-Praktijken www.serenepraktijken.nl

Empowering people to move forward…

About Johan Raaimakers