Blog

Retreat: Heilige Seksualiteit

Susanne Quartel en Johan Raaimakers verzorgen dit weekend van 9 tot 11 juni 2023 in Meeuwenveel Havelte. De visies vanuit het Sjamanisme en tantrische filosofieën uit diverse stromingen gecombineerd met Heilige Seksualiteit. Kortom een verassende week waar je veel gaat leren over je zelf, jouw overtuigingen en deze gaat transformeren. Prijs per koppel voor dit transformerend weekend is 850 euro all in.

In veel levens- en tantrische visies komt het wiel voor. Het wiel is gebaseerd op het idee dat er een begin en een einde is en dat alles constant in beweging is. Neem een dag, een leven, een seizoen of cyclus waarbij alles opkomt, vergaat of verandert. Zo’n verandering kan op veel manieren gebeuren: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Binnen het wiel van de heilige seksualiteit staat de beweging van energie centraal. Oude imprints, overtuigingen en blokkades kunnen losgelaten en getransformeerd worden. En precies dát is de essentie van dit weekend.

Seksualiteit en bevrijding

De rol van seksualiteit binnen tantra gaat altijd over spirituele transformatie en bevrijding, ook wel verlichting genoemd. Vanuit deze insteek gaan we jullie begeleiden, inspireren en meenemen in de magische wereld van de Heilige Seksualiteit. Dit weekend kan een enorme boost aan je dagelijks leven geven. Het onderbewuste wordt meer bewust en eventuele blokkades worden getriggerd waardoor het zelfhelend vermogen activeert. In dit weekend werken we met alles wat zich in het moment aandient en laten we samen jouw energie weer stromen.

Programma

Het programma gaat divers zijn, in een veilige setting gaan we stap voor stap diepere lagen ontdekken. Wij hebben een toolbox vol om jullie te ondersteunen in dit proces. Wat we gaan inzetten is een combinatie van praktische oefeningen en kennis over de heilige seksualiteit. We gaan masseren waaronder een fire massage en een yoni/lingam puja. Ademwerk, energiewerk, release werk, krachtige meditaties, tantric dance, beweging, lichaamswerk. Kortom ontdekken, beleven, voelen, ervaren en verbinden en veel meer.

Voor wie is dit weekend?

Om de juiste doelgroep van mensen aan te trekken die elkaar kunnen inspireren en versterken hebben we richtlijnen voor deelname. We richten ons op de doelgroep vrouwen en mannen tussen de 25 en de 45 jaar. Dit weekend is niet bedoeld voor mensen zonder ervaring in (tantrisch) lichaamswerk. Bij twijfel over ervaring neem dan contact met ons op. Onze voorkeur is om als koppel of gelegenheid koppel te komen zodat je voor de oefeningen en massage een partner hebt. Dit mag ook een man man of vrouw vrouw koppel zijn. Als ervaren m/v singel ben je ook welkom en wij zullen kijken hoe de balans verloopt van single aanmeldingen in welke leeftijd om jullie wellicht ook vooraf al aan elkaar voor te stellen. Het kan ook zijn dat één van ons contact opneemt om je te screenen of dit weekend voor jou geschikt is. Wij sturen zorgvuldig aan om voor iedereen een veilige setting te creëren zodat iedereen zich veilig voelt in dit bijzondere retreat. Waarin veiligheid, respect en acceptatie altijd op de eerste plaats komt.

Kosten

De kosten zijn 850 euro per koppel voor het gehele weekend all in eten en slapen op een 2 persoons kamer (gedeeld sanitair)
Van 9 tot 11 juni 2023, start op vrijdag 18.00 uur (aankomst vanaf 17.30 uur) met een soep brood en salade. Einde op zondag 16 uur vertrek voor 17 uur.
Alles all inclusief, massageolie, 2 boeken, alle benodigdheden en maaltijden en een 2 persoons kamer. Wat je zelf nog meeneemt ontvang je in een mail een week vooraf. Locatie: Centrum Meeuwenveen Havelte gebouw 2 www.meeuwenveen.nl

Aanmelden en inschrijven

Dit kan als (gelegenheid) koppel via deze link Na inschrijving krijg je bericht met de verdere informatie en aanbetaling. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname mail een van ons: johan@tantra-atma.nl. Het kan zijn dat we jou na aanmelding ook bellen voor een screening of deze week geschikt is voor jou/jullie.

Het Wiel team

Susanne Quartel (38)  susannequartel.nl

Met expertise in bewustwording, zelfverwerkelijking, sjamanisme en tantra/heilige seksualiteit werk ik in mijn praktijk in Arnhem.  Ik werk therapeutisch, energetisch, intuïtief en vooral in het moment. Ik geloof heilig in de kracht van eenvoud en mijn werkwijze is dan ook afgestemd, doelgericht en no-nonsense.

Naast de opleiding Maatschappelijk werk & Dienstverlening en de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut heb ik (en volg ik nog steeds) allerlei trainingen, cursussen gevolgd in NL en in het buitenland. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik gestopt met mijn reguliere baan binnen de Jeugdbescherming Gelderland om mij volledige te richten op mijn sjamanistische en tantrische pad. De meer dan 12 jaar ervaring in de Jeugdzorg, aangevuld met mijn eigen levenservaringen en vele reizen hebben mij gevormd tot een geaarde, no-nonsense en deskundig therapeut en teacher.

Tantra is voor mij streven naar perfecte balans, het ontwaken van de individuele bewustzijn. In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra in een sjamanistische reis. Ik was meteen positief getriggerd en proactief wat ik ben begonnen aan mijn tantrische reis. Inmiddels 11 jaar later ben ik geïnspireerd en opgeleid door verschillende tantra teachers in het buitenland. En ik denk dat ik er prima in ben geslaagd om deze zeer oude tantrische teachings om te zetten naar meer westerse teachings zoals tantrische leefwijze, tantra yoga en heilige seksualiteit.

Johan Raaimakers (60) www.tantra-atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

 

We hopen je te mogen verwelkomen en we kijken er naar uit!

Warme groet,

Susanne Quartel

Johan Raaimakers

About Johan Raaimakers