Blog

First-Date Tantra Retreat (Hemelvaart) voor singles

Een lang tantrisch weekend voor jezelf en met elkaar, speciaal voor single mannen en vrouwen, dat is het “First-Date Tantra Hemelvaart retreat”. Een weekend om te vieren om samen te zijn met gelijkgestemden, samen te connecten, te praten en te luisteren, te dansen en te masseren, grenzen te verleggen en te het leven te laten stromen. Eén ding hebben we hierin allemaal gemeen; we zijn single en willen iets ontdekken en ervaren met tantra. Van 9 tot 12 mei 2024 in Havelte prijs 625 euro per persoon all in. 

Als single aanmelden voor een tantra workshop is vaak een grote stap terwijl er wel de behoefte is. Onbekende en onverwachte situaties kunnen het voor jou onveilig maken terwijl je je kwetsbaar opstelt. In dit weekend ben je welkom in alles wie jij bent, je komt leren en ervaren. In de mooie bosrijke omgeving van Centrum Meeuwenveen in Havelte zullen we samen dit mooie weekend gaan neerzetten. Wat we al weten of gedaan hebben binnen de tantra is niet belangrijk. Iedereen die interesse heeft, of al op het tantrisch pad loopt is welkom. Belangrijk is de verbinding en gelijkwaardigheid naar elkaar toe.

Doelloosheid

Binnen mijn tantra visie is doelloosheid een belangrijk punt. Hoewel de benaming First-Date wellicht iets oproept is het niet het doel om hier een levenspartner te vinden. Dat het zou kunnen ontstaan laten we open maar het is geen doel op zich. Als je komt op een First-Date event kom je vooral om een tantra ervaring op te doen en om te groeien in bewustzijn samen met gelijkgestemden. Je komt dus niet met de hoop of de gedachten hier jou toekomstige partner te gaan ontmoeten. De omgeving, de veiligheid en al de oefeningen zullen wellicht leiden tot een mooi en fijn contact, maar of dit contact voor korte duur is en of er een dieper en blijvend contact kan ontstaan is altijd een gevolg van maar nooit een doel op zich. Zo willen we de First-Date events nog veiliger, open en toegankelijker maken voor iedereen zonder verwachtingen. Wil je meer lezen over mijn visie op tantra download in deze link het gratis E-boek “Wat Tantra voor jou kan betekenen”

Het programma

In grote lijnen kan je tantra verdelen in witte en rode tantra als 2 uitersten waar alles tussenin zit. Zo vind de één het nog te spannend om naakt te gaan en heeft de ander daar totaal geen moeite mee. We gaan in dit weekend de kleuren van tantra ontdekken waar we beginnen met wit en gaan we verder door naar rose en rood zover de groep mee kan bewegen en zich veilig voelt. In de praktijk betekend dat we starten een setting te maken waar iedereen gezien en gerespecteerd word. Door te delen met anderen vanuit je hart schep je een eenheid. Vanuit die eenheid gaan we verder met zachte aanraking en dans. Stap voor stap naar meer openheid, fysiek contact en massage. Elk moment samen groeien stap voor stap zodat alles wat ons niet meer dient kan worden losgelaten om helemaal jezelf te laten zien wie jij bent in al jouw kleuren en kwetsbaarheid.

Dit is in grote lijnen het programma waar we elk moment vanaf kunnen wijken:

Donderdag (Hemelvaartsdag) 9 mei

 • aankomst vanaf 18 uur om te settelen, er staat een lichte maaltijd klaar met soep, brood en salades.
 • de avond is voor kennismaking en wellicht een hoofdmassage met elkaar om heerlijk te kunnen slapen.

Vrijdag 10 mei

 • vanaf 8 uur zal er een ontbijt klaarstaan
 • 9.30  uur het ochtend programma waar we oefeningen doen binnen het Wheel of Consent
 • 13 uur lunch
 • 15 uur kunnen we al stappen maken om elkaars boven rug te masseren in de Prana Flow massage
 • 18 uur diner
 • om 20 uur zullen we de avond vullen met “Tantric-Dance” voorafgaand met een deelronde. Tantric Dance is een spel tussen mannelijke en vrouwelijke energie om zo de dualiteit te ontstijgen. Degene die danst doet dit vanuit de mannelijke Shiva energie en leidt de dans. De onvanger is de shakti die in de overgaven en met blinddoek volgt.

Zaterdag 11 mei

 • 7 uur dauwtrappen, we gaan wandelen in tweetallen waarbij we vragen meekrijgen om elkaar en jezelf beter te leren kennen.
 • 9 uur ontbijt
 • 10 uur Prana Flow massage achterkant
 • 13 uur lunch
 • 15 uur Prana Flow massage voorkant
 • 18 uur diner
 • 20 uur Tempelavond en sauna, jij mag jou wensen delen met anderen en in praktijk brengen. Vraag en aanbod komen samen in een ontspannen avond waar alle kleuren van tantra, mits in consent, mogelijk zijn. Later in de avond zal de sauna aanstaan voor nog meer ontspanning

Zondag 12 mei

 • 8 uur ontbijt
 • 9.30 uur deelronde
 • 4 handen massage
 • 13 uur lunch
 • namiddag mooi afsluitritueel
 • 16 uur einde

Het team

Het First-Date Hemelvaart weekend word georganiseerd door  Johan Raaimakers van Tantra-Atma. Samen met een team uit de Tantra & Massage training en een kok zullen we dit weekend voor jou/jullie onvergetelijk proberen te maken. Het eten is vegetarisch, voedzaam en met veel liefde bereid. We zitten in gebouw 3 van Centrum Meeuwenveenwaar waar 2, 3 en 4 persoons kamers zijn. Mijn streven is maximaal 3 pers op een kamer van hetzelfde geslacht. Het maximale aantal deelnemers zal 24 zijn. 12 mannen en 12 vrouwen, tussen +-40 en +-70 jaar, zodat we steeds 12 koppels kunnen maken. Mocht je met een vriend of vriendin willen komen kunnen we jullie natuurlijk ook samen op een kamer indelen.

In het kort

First-Date Tantra retreat voor singles. Van vrijdag 9 mei vanaf 18 uur tot zondag 12 mei 16 uur. Gebouw 3 van Meeuwenveen in Havelte. Prijs per persoon 625 euro all in. Gedeelde kamers en je neemt zelf je beddengoed mee (matras overtrek, dekbed overtrek en kussensloop) kussen en dekbed aanwezig. Beddengoed en bedlinnen is ook te huur voor 25 euro. Een paar weken vooraf aan het weekend zal je nog een laatste mail ontvangen met verdere instructies en wat je mee kan nemen. Meer over de First-Date filosofie klik hier

Inschrijven

Na aanmelding ontvang je een mail met een verzoek tot een gedeeltelijke aanbetaling de restbetaling is daarna contant bij aanvang van de workshop. Wil je een btw factuur voor jou administratie dan is de genoemde prijs exclusief btw. Voor vragen en of onduidelijkheden neem contant op met johan@tantra-atma.nl

Aanmelden kan via deze link

Wie ben ik

Johan Raaimakers Tantra-atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

 

Graag tot ziens op dit First-Date Tantra event!

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

About Johan Raaimakers