Blog

“Ecstatic Touch” duo-tantra-yoga avond

Vrijdag 1 december

De yoga kennen we als het beoefenen van bepaalde lichaamshoudingen in meditatieve staat. De tantra-yoga is anders dan alle andere yoga systemen omdat naast de individuele yoga ook duo yoga bestaat.

De tantra-yoga bestaat uit een aantal houdingen waarin je lichaam in een bepaalde houding gebracht wordt door de gever en vervolgens gemasseerd of in spanning gehouden (frictie). Periodiek wordt je lichaam weer in een andere houding gezet. In deze houdingen worden spieren en nadi’s gestrekt waardoor er afvalstoffen vrij kunnen komen en er een betere doorstroming van energie kan plaatsvinden. Veel van deze houdingen kun je nooit alleen uitvoeren en heb je juist de ander nodig die je in deze houding ondersteunen. Zodoende kun je veel langer in een houding blijven waardoor prana een nog sterkere doorstroming krijgt.

Bij de tantra-yoga is er dus een samenspel van yoga, massage en meditatie. De prana die ontstaat wordt dan ook steeds weer afgevoerd door en over het gehele lichaam, dit kan middels de massage maar ook middels de ademhalingstechnieken. Hoe vaker we dit doen, hoe meer we merken dat dit afvoeren en verdelen van prana steeds meer vanzelf gaat. De blokkades die eerst de prana tegenhield kunnen nu verdwijnen en prana kan vrij stromen.

Dit is een prachtige gewaarwording, bezig zijn met liefdevol handelen zodat je steeds krachtiger gaat voelen door de ontstane prana en de mogelijke transformatie. We voelen ons nadien energieker, intenser en dichter bij onszelf aanwezig. Het is dus een methode om dichter bij je eigen boeddha-natuur te komen, alsook contact te maken met de boeddha-natuur van de partner.

Voorafgaand aan de duo-tantra-yoga oefeningen starten we met een prana flow massage zodat de prana al aanwezig is en we de yoga nog dieper kunnen ervaren.

tantra atma massage

Enige soepelheid van het lichaam is wel gewenst, deelnemers met een yoga achtergrond zullen een mooie voorsprong hebben in deze vorm van duo- yoga.

De avonden zijn van 20.00 uur tot 23.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie “De Heremiet” Begoniastraat 15 Eindhoven (schoolgebouw)

Kosten voor deze avonden zijn 25 euro per persoon. De Puja avonden en tantra & shibari avond zijn 30 euro per persoon. Bij bemiddeling van een single inschrijving bereken ik 5 euro per persoon bij een geslaagde match.

Inschrijven kan steeds door een mail te sturen naar johan@tantra-atma.nl je ontvangt daarna een mail terug om een aanbetaling of het hele bedrag te voldoen. Als de (aan)betaling is voldaan is de inschrijving definitief. De avonden gaan door met minimaal 8 personen en zitten vol met maximaal 18 personen.

Voel je welkom om deel te nemen op deze “Ecstatic Touch” duo-tantra-yoga avond…

‘Ecstatic Touch”

About Johan Raaimakers