Blog

Tantra-retreat “De Drie-Eenheid” Door Johan Raaimakers en Wendy Doeleman

In deze tantra-retreat, verzorgt door Johan Raaimakers Tantra-Atma en Wendy Doeleman BlissYourBody, kun je jezelf op een diep niveau openen voor het mysterie van het leven. De meditaties, massages en Shibari (bewuste bondage vanuit het hart) nodigen je uit tot bewustzijn, acceptatie en overgave. De combinatie yoga, ademwerk, dans, lichaamswerk en sharings brengen je nog dieper in contact met je ziel voor emotionele vrijheid en groei.

Onze leidraad voor deze innerlijke reis is het thema ‘De Drie-Eenheid’. Hoewel veel mensen in het Westen dit concept vooral uit het Christendom kennen (Vader, Zoon, Heilige Geest), vinden we dit ook in tantra of andere visies terug.

  • Tiratana betekent letterlijk ‘de drie juwelen’ en verwijst naar de drie-eenheid van de Boeddha, Dharma en de Sangha.
  • De trimurti (3 goden) Brahma-Vishnu-Shiva uit het hindoeïsme.
  • De drie sleutels om je energie te laten stromen Adem-Beweging-Geluid.
  • De drie vergiften Onwetendheid-Begeerte-Aversie uit het Boeddhisme.
  • De driedeling Ik-Jij-Wij of de driedeling Seks-Hart-Spirit.
  • Of binnen de Kum Nye visie Massage, Yoga en Meditatie voor Fysieke-Emotionele-Spirituele inzichtelijke sessie.
  • De Mahasiddhas (grote meesters)  uit het Hindoeïsme of Tibetaans Boeddhisme die door Yoga-Tantra-Meditatie te beoefenen Fysieke, Psychische en Spirituele gaven wilde behalen.
  • Of de drie-eenheid Ego-Ziel-God. Met als eerste ons “ego” en het aardse deel “de mens” als overlevend schepsel. Als tweede de “geestelijk ziel” die wil leren en ervaren. Als derde “God” alles wat is in je essentie ben jij als God.

Begeleiding
In deze retreat komen de krachten van Johan en Wendy samen. Johan brengt zijn ervaring en kennis vanuit de Tibetaanse/boeddhistische tantra in en begeleidt vooral de massages en de Shibari-sessie. Wendy brengt haar ervaring vanuit de neotantra met hindoeïstische invloeden in en begeleidt vooral de tantrameditaties en overige onderdelen. Samen belichamen Johan en Wendy een bijzondere Shiva-Shakti combinatie die zowel veiligheid als uitdaging biedt.

Doelgroep
Je dient voor deze retreat ervaring met tantra en een zekere stevigheid in jezelf te hebben. Kennen wij je al maar twijfel je? Neem dan even contact op. Kennen we jou nog niet? Dan hebben we van te voren een (telefonisch/skype) gesprek. De retreat staat open voor alle leeftijden singles of koppels. We hebben plaats voor maximaal 20 personen en we streven naar een gelijk aantal shiva’s en Shakti’s.

Inhoud

De inhoud zal heel divers zijn waarbij we de energie en de toegang tot onze ziel opbouwen. De Drie-Eenhied massage uit de Kum Nye traditie zal een onderdeel zijn, Shibari zal een onderdeel zijn, passieve en actieve meditatie zal een onderdeel zijn, adem zal een onderdeel zijn, dans zal een onderdeel zijn, yoga zal een onderdeel zijn enzv…. Enkele onderdelen uitgelicht; de Drie-Eenheid massage met drie belangrijke onderdelen binnen tantra visie verenigen in één massage. Massage (eerste transformatie) We noemen dit binnen mijn lessen de “Prana flow massage” die valt onder de eerste transformatie. Een massage techniek met als doel het opwekken van prana energie. Yoga (tweede tranformatie) deze vorm van yoga noemen we duo yoga, niet te verwarren met acro yoga. De gever zet de ontvanger in diverse yoga poses waarbij het er om gaat dat spieren in stretch komen en mederianen worden gestimuleerd. Meditatie (derde transformatie) in dit onderdeel van de massage gaat het om de integratie van de prana energie en de inzichten die dat op kan leveren. We integreren de energie en brengen die tot rust doormiddel van zachte ritmische bewegingen, blazen, kriebelen, trillen, pulseren wiegen van het lichaam. Meer over de massage klik hier. Shibari een Japanse bondage techniek die in deze visie en workshops gecombineerd word met Tantra. In deze combinatie van tantra & shibari is een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk. Meer over Tantra & Shibari klik hier.

De locatie
Helios Centrum, Heerde (NL) Helios

Data en tijden
11-14 oktober 2018 van donderdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 16.30 uur.

Prijzen
550 Euro p.p.  (training, maaltijden, verblijf) inclusief 21% btw

Slapen
* Op deze locatie slaap je in principe op een meerpersoonskamer. In beperkte mate is het mogelijk om een van de eenpersoonskamers te reserveren. Dit kost 20 Euro per nacht, dus 60 Euro voor de retreat. Een verzoek hiertoe kun je bij je aanmelding vermelden.
* Stellen krijgen zo veel als mogelijk (kosteloos) een tweepersoonskamer toegewezen. Vermeld je verzoek hiertoe bij je aanmelding.

Aanmelden
Stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl of via deze link met:
– je naam(en), adres, telefoonnummer
– leeftijd
– welke ervaring met tantra
– reeds bekend bij Johan en/of Wendy
– eventueel verzoek voor eenpersoonskamer of tweepersoonskamers (alleen voor stellen mogelijk)

Informatie
Wendy: wendy@blissyourbody.nl
06-41601126
Johan: johan@tantra-atma.nl
06-29064111

 

 Johan Raaimakers

Wendy Doeleman

‘It is through the body you reach the divine’

(Osho)

About Johan Raaimakers