Blog

Blind-Date massage experience avonden

Deze “Blind-Date” tantra massage avonden zijn bedoeld als ontspanning en als samenkomst van gelijkgestemde. Het is geen les of workshop maar er is natuurlijk wel uitleg en begeleiding op deze avonden. 

De avonden zijn ontstaan omdat veel mensen die tantra lessen hebben gevolgd (bij mij of elders) dit weer met elkaar in een open massage avond willen delen. De avonden zijn daarom ook bedoeld voor gelijkgestemden met tantra en/of massage ervaring. Dit om met elkaar te connecten doormiddel van massage en of andere tantrische oefeningen.

Iedereen is welkom op deze avonden, als single of als koppel, er is geen leeftijdgrens of categorie en we proberen zoveel mogelijk gelijke aantallen vrouwen en mannen te hebben. Als je komt als koppel mag je ook als koppel deelnemen maar je mag ook uitwisselen met andere koppels of deelnemers. We maken of kiezen vooraf dan ook geen koppels (behalve als je als koppel samen wil) maar laten dat ontstaan op de avond zelf.

Blind-Date

Sommige avonden zullen echt in het teken staan van “Blind-Date” we maken of vormen dan koppels waarvan de ontvanger niet weet wie hem of haar masseert. Halverwege de avond zullen we dan ook wisselen van blind date partner en van ontvanger naar gever. Tantra is nauw verbonden met de non-dualiteit gedachten, ons ego is meestal diegene die de keuze maakt en een oordeel heeft. Op deze “Blind-Date” avond kunnen we dat helemaal loslaten en ervaren hoe het is om te ontvangen van een onbekende in het moment.

Thema’s

Ook zal er steeds een thema zijn waarmee we ons laten uitdagen en inspireren. Als voorbeeld de prana flow massage, een Kashmir massage, 5 elementen massage, kama-marma of moon-point massage. Maar ook uitdagende avonden met shibari, yoni, linham of de-armouring massage al dan niet met blinddoek.

Veiligheid en vertrouwen

Iedereen die mij kent weet ook dat veiligheid bij mij op de eerste plaats komt. Samen met jou tantrische ervaring en zuivere intentie vormen we een vertrouwensbasis voor een gelijkwaardige en doelloze ervaring op de avond. Contact en aanraking zijn op de avonden altijd een middel om tot eigen inzichten te komen en te groeien in verbinding en bewustzijn, niet de eigen bevrediging maar ten dienste van de ander. De Tibetaans Boeddhistische tantra zoekt daarin de middenweg en zegt: “laat alle energieën, inclusief de seksuele energie, voortkomen uit liefde voor jezelf en voor de ander, onderdruk ze niet en gebruik ze niet als macht.

“Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”.

De avonden zullen onder begeleiding en uitleg plaats vinden maar zijn geen lessen. Iedereen met een tantrische instelling en wat massage kennis kan deelnemen en er is, in overleg, de mogelijkheid om zelf een avond te begeleiden met jou idee en inbreng. Als we je niet kennen ben je natuurlijk ook welkom maar het kan zijn dat we, per mail of telefonisch, contact opnemen voor een screening van je ervaring en intentie.

Datums, locatie en inschrijven

De datums en de locatie samen met de thema’s worden zo spoedig mogelijk bekent gemaakt. De intentie is maandelijks vanaf voorjaar en najaar 2019 te starten. Inschrijven kan steeds door een formulier in te vullen onder deze LINK

Heb je nu al interesse vul dan het FORMULIER in en zet bij opmerking dat je op de hoogte wil worden gehouden van de “Blind-Date” avonden.

Wie ben ik dan

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

 

Tot ziens op een “Blind-Data” avond

 

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

About Johan Raaimakers