Blog

Blind-Date massage avonden

De data 2019 van de eerste zes Blind-Date open massage avonden zijn bijna vol. Nieuwe data voor 2020 volgen in het najaar, wil jij tijdig op de hoogte worden gebracht van deze data laat me dat dan weten via het inschrijfformulier.

Ook zal er een speciale Blind-Date met Valentijn in 2020 zijn op vrijdag avond 14 februari. Er is een speciaal diner in de avond en aansluitend een massage thema in het Centrum van Alphen in Alphen a/d Rijn. Aanmelden kan alvast en verdere info volgt.

Bewustzijn-Centrum BaLa Trompstraat 1, 1271 SX Huizen, in het midden van Nederland, zal de locatie zijn op vrijdag avonden van 19.30 (inloop en 20 uur beginnen) tot max 23.00 uur en de data zijn:

24 mei – 28 juni – 30 augustus – 18 oktober – 15 november – 13 december (2019)

Kijk voor de verschillende thema’s verderop op deze pagina. De kosten per avond zijn 35 euro per persoon inclusief thee/water en snacks. Er kunnen elke avond maximaal 10 koppels deelnemen.

Deze “Blind-Date” tantra massage avonden zijn bedoeld als ontspanning en als samenkomst van gelijkgestemde. Het is geen les of workshop maar er is natuurlijk wel uitleg en begeleiding op deze avonden. De avonden zijn ontstaan omdat veel mensen die tantra lessen hebben gevolgd (bij mij of elders) dit weer met elkaar in een open massage avond willen delen. De avonden zijn daarom ook bedoeld voor gelijkgestemden met tantra en/of massage ervaring. Dit om met elkaar te connecten doormiddel van massage en of andere tantrische oefeningen. Iedereen is welkom op deze avonden, als single of als koppel, er is geen leeftijdgrens of categorie en we proberen zoveel mogelijk gelijke aantallen vrouwen en mannen te hebben. Als je komt als koppel mag je ook als koppel deelnemen maar je mag ook uitwisselen met andere koppels of deelnemers.  We maken of kiezen vooraf dan ook geen koppels (behalve als je als koppel samen wil) maar laten dat ontstaan op de avond zelf.

enquête

Voorafgaande op deze avonden heb ik een enquête gehouden met diverse vragen. Dit heeft me veel geholpen met de wensen en samenstelling van de avonden. 40 % die de enquête heeft ingevuld was een Shakti (vrouw) en 60 % een Shiva (man). Van deze groep was 90 % boven de 40 en 10 % onder de 40. De helft van de groep is getrouwd of in relatie en de andere helft is single. 60 % van de ondervraagde kent mij al van een les of massage. 50-50 had de voorkeur op vrijdag of zaterdag avond, andere momenten hadden weinig voorkeur. Meer dan 80 % had voldoende of ruim ervaring in tantra en de rest een beetje, weinig of geen. Op de vraag wat is je intentie kwam: ontvangen en geven, voelen, overgave, (hart)verbinding, onvoorwaardelijke liefde, openen, verdiepen, genieten, grenzen verkennen, ontspanning, ontmoeten, één wording, uitwisselen, (huid)contact, respect, spanning. Op de vraag wat zijn voor jou de voorwaarden kwam: veiligheid, vertrouwen, respect, speelsheid, gelijkgestemden, bewuste en gelijk gestelde zielen, betaalbaar, delen, grenzen, discretie, openheid, goede man/vrouw verhouding, geen intiem contact, Kaders, hygiëne, ook met eigen of gelegenheid partner. 70 % gaf de voorkeur aan diverse verschillende massages, 50 % wil ook ontdekken met touw en shibari, 60 % wil ook yoni en lingam massage ervaren, 15 % wilde een avond met het eigen geslacht, 25 % wil graag een uitgebreide avond met eventueel een diner en overnachting, 15 % gaf voorkeur aan witte\geklede tantra oefeningen.

Blind-Date

Sommige avonden zullen echt in het teken staan van “Blind-Date” we maken of vormen dan koppels waarvan de ontvanger niet weet wie hem of haar masseert. Halverwege de avond zullen we dan ook wisselen van blind date partner en van ontvanger naar gever. Tantra is nauw verbonden met de non-dualiteit gedachten, ons ego is meestal diegene die de keuze maakt en een oordeel heeft. Op deze “Blind-Date” avond kunnen we dat helemaal loslaten en ervaren hoe het is om te ontvangen van een onbekende in het moment.

Thema’s

Ook zal er steeds een thema zijn waarmee we ons laten uitdagen en inspireren. Als voorbeeld de prana flow massage, een Kashmir massage, 5 elementen massage, kama-marma of moon-point massage. Maar ook uitdagende avonden met shibari, yoni, linham of de-armouring massage al dan niet met blinddoek.

“Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”.

Iedereen die mij kent weet ook dat veiligheid bij mij op de eerste plaats komt. Samen met jou tantrische ervaring en zuivere intentie vormen we een vertrouwensbasis voor een gelijkwaardige en doelloze ervaring op de avond. Contact en aanraking zijn op de avonden altijd een middel om tot eigen inzichten te komen en te groeien in verbinding en bewustzijn, niet de eigen bevrediging maar ten dienste van de ander. De Tibetaans Boeddhistische tantra zoekt daarin de middenweg en zegt: “laat alle energieën, inclusief de seksuele energie, voortkomen uit liefde voor jezelf en voor de ander, onderdruk ze niet en gebruik ze niet als macht. Het leven kent geen onmogelijkheden en er is altijd op hulp uit de andere wereld waar je op kunt rekenen, mits je motieven maar zuiver en oprecht zijn.

De avonden zullen onder begeleiding en uitleg plaats vinden maar zijn geen lessen. Iedereen met een tantrische instelling en wat massage kennis kan deelnemen en er is, in overleg, de mogelijkheid om zelf een avond te begeleiden met jou idee en inbreng. Als we je niet kennen ben je natuurlijk ook welkom maar het kan zijn dat we, per mail of telefonisch, contact opnemen voor een screening van je ervaring en intentie.

Met de enquête informatie ben ik aan de slag gegaan en heb de volgende vrijdag avonden gekozen met de diverse thema’s. De zaterdag avonden zijn lastig i.v.m. locatie en mijn privé omstandigheden.

De data met het thema

 • 24 mei: prana flow massage avond. (VOL)

  Deze avond draait om de prana energie die we gaan opwekken doormiddel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren om deze later te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt. Geschikt voor singles en (gelegenheid) koppels. Kom je als koppel geef vooraf kenbaar of je samen masseert of splitst.

 • 28 juni: de 5 elementen massage avond. (VOL)

  Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether activeren. Vooraf geef ik een korte uitleg en demonstratie waarna we in alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zal ik begeleiden zodat we diep in de ontspanning en ervaring kunnen zakken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. Geschikt voor singles en (gelegenheid) koppels. Kom je als koppel geef vooraf kenbaar of je samen masseert of splitst.

 • 30 augustus: bewust spelen met touw tantra plus shibari. (1 single vrouw en/of  2 koppels nog welkom)

  We beginnen de avond met een uitleg en demonstratie om zodoende een idee te krijgen van de doelloze vorm van shibari. Na een meditatie om beter in je bewustzijn te komen en het denken los te laten gaan we zonder knooptechnieken spelen met touw. Zo kunnen we beter in de ervaring komen van wat binden en gebonden worden met je kan doen. Bij shibari staat vertrouwen van de ander op nummer één. Daarom is het beter om als koppel of gelegenheid koppel dit te ervaren. Kom je als single zal ik je vooraf per mail aan een andere single voorstellen zodat je elkaar al kent of hebt gesproken voor aanvang van de avond.

 • 18 oktober: blind-date intuïtieve massage. (VOL)

  Deze avond word echt Blind-Date. Je ontmoet elkaar wel op de vooravond maar met de keuze van de partner is de ontvanger geblinddoekt. Wij als team maken dan de koppels waarvan de ontvanger dus niet weet wie hem of haar masseer. We maken wel zoveel mogelijk man/vrouw koppels. Natuurlijk is alles zonder verbaal contact zodat het een raadsel zal blijven wie jou heeft gemasseerd. Halverwege de avond zullen we wisselen van ontvanger naar geven en maken we als team weer nieuwe koppels waarvan de ontvanger dan weer niet weet wie hem of haar masseert. De vorm van de massage is onbelangrijk en gaat vooral op intuïtie. De inhoud van de massage is onvoorwaardelijke aanraking, overgave en doelloosheid. Geschikt voor singles natuurlijk maar ook voor gesplitste koppels die deze uitdaging willen aangaan.

 • 15 november: kama Marma, moon point massage. (VOL)

  Kama Marmas zijn de erogene zones welke het fysieke lichaam stimuleren en het psychische ofwel etherische lichaam voeden. Het zijn allemaal chakra’s en sub-chakra’s. Doormiddel van massage worden de diverse Kama Marmas punten geactiveerd. Daarbij kan men met de ogen en bewustzijn het lichaam adoreren om zo het gehele lichaam in één erogene zone om te toveren. Om zo veel mogelijk resultaat te bereiken beginnen we met de Secondary Zone. Daarna ga je over op de Primaire Zone om met de Tertiaire Zone te eindigen. Deze is meestal slapend totdat de vorige zones gestimuleerd zijn. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Geschikt voor singles of voor (gelegenheid)koppels, wel bij de laatstgenoemde vooraf kenbaar maken als je als koppel deelneemt of dat je wil splitsen.

 • 13 december yoni en lingam massage avond. (VOL)

  Onder begeleiding het geven van sensuele lingam-massage of een harmonische massage van de yoni en ontspanningsmassage van de rozet (anus). De avond zal nergens op gericht zijn maar alleen bedoeld om te ervaren dus om zonder doel te geven en te ontvangen. Puur als gever in dienst van de ander en verbinding met de ander. Deze avond is voor iedereen maar door de aart van de massage het is beter om te komen met partner of een gelegenheid partner die je wellicht al op een andere avond al eens hebt ontmoet.

Inschrijven kan steeds door het formulier in te vullen onder deze LINK Geef duidelijk door om welke avond het gaat. Kom je als (gelegenheid) koppel geef dan ook 2 namen en e-mail adressen door en of je de avond splitst of samen blijft. Dit laatste kan niet beslist worden op de avond zelf. Na inschrijving ontvang je een mail van mij terug met verzoek van betaling per bank. pas na betaling is de inschrijving definitief. Bij afmelding kan ik geen geld meer retourneren maar kan je je aanmelding doorschuiven naar een andere avond. Wil je vooraf meer weten of het je vragen mail me dan maar johan@tantra-atma.nl De kosten voor deelname zijn 35 euro per persoon inclusief thee/koffie water en snacks, er kunnen maximaal 20 pers./10 koppels deelnemen.

Locatie: Bewustzijn-Centrum BaLa Trompstraat 1, 1271 SX Huizen

 Wie ben ik dan

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

 

Tot ziens op een “Blind-Data” avond

 

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

About Johan Raaimakers