Blog

26 mei en 15 september Tantra & Massage “The best of both worlds” met Johan en Wendy

“The best of both worlds” was het thema na onze ontmoeting. Wendy Doeleman (Bliss Your Boddy) en Johan Raaimaker (Tantra-Atma) bieden je een diepe ervaring binnen hun specialiteit. Een workshop voor Shiva’s & Shakti’s waar alle aspecten binnen de tantra en massage aan bod komen. Door bewegingsoefeningen, meditatie, contactoefeningen en prana flow massage ga je een diepe connectie maken met je hart en bekkengebied. Niet alleen bij jezelf maar ook in contact met de ander waardoor energieën samen smelten tot een non-dualistisch contact.

De dag is voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Er zijn oefeningen individueel en als koppel gekleed, gedeeltelijk gekleed of naakt. Ieder heeft daarbij zijn eigen verantwoording naakt kan en mag maar hoeft niet.

Het programma voor 26 mei

Massage cursus Frankrijk

Tantra & Massage

Wendy: In de ochtend maken we in de kring kennis met elkaar en creëren we een veilige setting. Hierna breng ik je meer in je lichaam via dans en beweging, in de sfeer van de 5 elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether). Vervolgens kun je in een intense tantrameditatie met je (gelegenheid)partner dieper contact maken met de 5 elementen. In deze meditatie speel je met de verschillende energieën van de elementen in jezelf en tussen jou en je partner.

Johan: Namiddag gaan we de vijf elementen massage doen. Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen triggeren en aanraken. Vooraf geef ik een korte uitleg en demonstratie waarna we in alle rust en in contact zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zal ik begeleiden zodat we diep in de ontspanning en prana energie kunnen zakken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. De 5 elementen met bijpassende muziek staan voor het volgende:

Aarde – het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam. Op aardse klanken geeft de gever de ontvanger gronding.

Water – het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken. Op vloeiende klanken geven we lange vloeiende massage bewegingen.

Vuur – het element van de wilskracht, creativiteit en kracht. Op opzwepende aardse klanken gaan we vuur en energie in het lichaam brengen.

Lucht – het element van expressie, passie, woorden en gedachten. Op zacht tonen brengen we de energie tot rust en verdelen we deze over het gehele lichaam. Zachte aanrakingen, kriebelen, kietelen en blazen.

Ether – het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven. Op deze ruimtelijke en kosmische klanken raken we het lichaam nauwelijks nog aan en werken we met energie vanuit de aura lagen.

De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

De massage duurt ruim een uur waarna we wisselen van gever naar ontvanger. (het programma van 1 september volgt)

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 26 mei en zaterdag 1 september van 10.00 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)

Waar: Centrum van Alphen, Prinses Marijkestraat 20, Alphen aan den Rijn (gratis parkeren)

Prijs: 175 euro per koppel inschrijving en 90 euro als single inschrijving incl. koffie/thee en een verzorgde vegetarische lunch.

Aanmelden: Door te klikken op de link of mailen naar johan@tantra-atma.nl met vermelding van jullie/jou naam(en) en email adres(sen). Je ontvangt dan een mail terug met een verzoek van aanbetaling. Na de aanbetaling is de inschrijving compleet. Single aanmelden kan maar bied geen garantie van deelname, als single aanmelding kom je op een lijst en als er zich een tweede single aanmeld kunnen we jullie koppelen en bij een geslaagde match kunnen jullie samen inschrijven.

Meenemen: Loszittende kleding waarin je goed kunt bewegen . Een kleine en grote handdoek of mooie doek om over je matje te leggen. Je favoriete massage olie in een handig flesje. Een sjaal, vest of fleecedekentje om om je heen te slaan tijdens de rustigere momenten. Oordoppen voor als je gevoelig bent voor stevige muziek. Contant geld voor de rest betaling.

LET OP: We raden je aan om als koppel in te schrijven. Op de dag zelf kun je dan kiezen of je zowel de meditatie in de ochtend als de massage in de middag met elkaar doet of dat je ook een keer wisselt van partner met een ander (gelegenheids-)stel.

De begeleiding

Waar de passie van twee personen samenvallen ontstaat iets bijzonders daarom zijn Wendy Doeleman en Johan Raaimakers erg enthousiast om deze “Tantra & Massage” workshop aan te bieden.

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Johan Raaimakers https://www.tantra-atma.nl/ Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de workshops ‘Tantra & Shibari” zijn daar mooie voorbeelden van.

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers

Wendy Doelenman BlissYourBody

Wendy Almasta Doeleman http://www.blissyourbody.nl/

Ik bewandel nu ruim 11 jaar het tantrapad, waarbij ik vele tantra trainingen in binnen- en buitenland heb gevolgd. Dit was onder andere bij Wild Tantra, Andrew Barnes, Raja en Puja Richardson, Ma Sarita, Marya Norell, Susanne Roursgaard en TNT.
Sinds 2010 geef ik vanuit Bliss Your Body tantraworkshops waarbij ik me vooral (maar niet alleen) op een jong publiek richt (16-39 jaar). In dit kader heb ik ook twee boeken over tantrische seksualiteit voor jongeren geschreven (Coole seks, relaxte liefde & Hartenlust).
Momenteel volg ik de opleiding tot Tantric Inner Grounding Therapist bij Soul Institute.
Naast workshops voor groepen bied ik ook individuele, lichaamsgerichte coachingsessies en de-armouring aan. Mijn manier van werken is laagdrempelig, praktisch, aards en licht en tegelijkertijd toch ook spiritueel. Ik werk o.a. met dans, lichaamswerk, de-armouring, massage, rituelen, zelfonderzoek en proceswerk.
Ik leef sinds de komst van tantra in mijn leven samen met Remi en heb drie zonen (14, 15 en 18 jaar).

‘It is through the body you reach the divine’ (Osho)

 

Wendy Doelenman www.blissyourbody.nl

Tot ziens op de workshop,

Johan

Wendy

About Johan Raaimakers