Blog

The “Beauty of All Ages” weekend

12-13-14 februari Valentijn editie ‘The Beauty of all Ages” met Johan Raaimakers (Tantra-Atma) en Monique Schepers (Zijnscentrum). Een Tantrische Valentijn ervaring voor liefdes (gelegenheid) koppels ”The beauty off all ages”.

Na een loc down van ruim 8 weken houden we de energie hoog en onze vingers gekruist…. Hopelijk hoeven we Valentijn niet op afstand maar kunnen het met elkaar gaan vieren. Hopelijk zijn alle restaurants, bars, cafés, bioscopen en theaters weer open om samen met je geliefde weer buiten de deur te zijn. Daarom houden Johan en Monique de moed erin en de energie hoog voor dit verbindende “Beauty of All Ages” weekend.

Natuurlijk weten we niet zeker of het door kan gaan…. maar jij kan je in ieder geval aanmelden voor het geval dat wel zo is. Meld je aan als koppel of gelegenheid koppel om verzekerd te zijn van jullie plek wanneer de lichten op groen springen. Dat betekend dat je geen aanbetaling hoeft te doen maar wel jullie plek gereserveerd is. Wanneer we jullie mogen ontvangen krijg je vanzelf een aanbetalingsverzoek.

Valentijn editie

Veel geven we nog niet prijs maar we hebben prachtige ideeën in petto voor jullie. Of je nu een lange relatie hebt en deze wil herontdekken, of een prille relatie die je wil laten ontvlammen of dat je wil komen met een gelegenheidspartner, dit weekend bied je een mogelijkheid om allereerst liefdevol je eigen-waardigheid te ervaren, je eigen-wijsheid en schoonheid. Maar ook je grenzen en je authentieke JA te her-ontdekken en daarin de diepgang, kwaliteit, verstilling, vuur, authentiek ZIJN de volle aandacht te geven.

In dit weekend willen Johan Raaimakers en Monique Schepers ieder vanuit hun eigen kwaliteiten en achtergrond en ervaring je meenemen in een reis die leid naar verbinding, vertrouwen, geven en ontvangen en bovenal de schoonheid ervaren van wat en wie je bent. Het weekend is een speels Valentijn cadeau aan jezelf en elkaar waarin contact, nieuwsgierigheid, ontdekken, herbronnen en aanraking vanuit de Tibetaanse tantra centraal staan. Daarin ontmoet je de ander, je maatje, je lover en vooral jezelf. Alles in een veilige en verzorgde setting die we met elkaar creëren.

De inhoud van het weekend

Johan zal vooral de massage en contact onderdelen op zich nemen. Massage, huidcontact en intimiteit zijn één van onze levensbehoefte vanaf de geboorte. Verbinding en contact vanuit ons hart word steeds belangrijker en Tantrische oefeningen kunnen dat bevorderen of transformeren. In dit weekend zullen massage thema’s voorbij komen als de 5 elementen en Kama-Marma Moon Point massage. Maar er zal ook een uitdaging liggen om jullie ervaring te verbreden in leading en surrender met Shibari. Vastbinden en vastgebonden worden geeft een perfecte inzicht en verdieping in je relatie en in je persoonlijkheid. Laat je hierdoor niet afschrikken want wij creëren voor jullie een veilige ruimte om dit te gaan ontdekken en niets moet. Massage info van Johan vind je hier en meer over de Shibari visie lees je hier.

Monique Zal vanuit haar jarenlange ervaring met therapeutisch lichaamswerk vanuit diverse stromingen en meditatie garant staan voor de ontmoeting met onszelf, elkaar en de universele kracht die ons buiten tijd en ruimte verbind. Middels speelse zelfreflectie en nieuwsgierigheid herbronnen we met ons innerlijk kind, voorbij de conditioneringen en levens-ervaringen die ons gekleurd hebben. Het is een weekend dat staat voor her-ontdekken, verwondering en plezier in de wijsheid die ons siert. Het is dus geen therapeutisch proces, maar wat niet wil zeggen dat we niet tot inzichten komen die van diepe waarde kunnen zijn om onze innerlijke-wijsheid te volle te beleven.

Qua inhoud kunnen we niet alles verklappen dat geeft ons wat ruimte om het proces het proces te laten. En te kijken wat waar nodig is naast de massages. Maar bij deze een inzicht van onderdelen die ik ga begeleiden: Man / vrouw energie, energetisch orgasme, adem oefening als koppel – Hung Sau meditatie waarbij je via de adem werkt met de Ida en Pingala energie (warm/koud) meditatie om de kundalini energie en prana aan te wakkeren. -Werken met de energie van de elementen (aarde-water-vuur-lucht- ether) dit in beweging aan de hand van ieders gesternte.

Grofweg is dit ons programma

Vrijdag avond 12 februari

17.00/18.00 aankomst en settelen

19.00 soep salade en brood

20.00 aanvang en speelse kennismaking intro beauty of all ages

21.00 massage ..aankomen in lijf, hart en ziel ……

zaterdag 13 februari

8.00 mindfull wake up soft yoga

9.15 ontbijt

10.30 ochtend programma contact oefeningen. kwaliteit versus kwantiteit, man versus vrouw

13.00 lunch..

15.00 5 elementen massage middag

18.00 diner….

20.00 Shibari experience

zondag 14 februari Valentijndag

8.00 Valentijn ontbijt op bed….

9.00 Tantric dance in de pyjama

Tibetaanse tantra10.00 massage ont-moeten in zijn …aanraken en geraakt worden

13.00 lunch

14.30 Valentijn verassing middag

16.30 afronding….inpakken en wegwezen

Aanmelden

klik hier om aan te melden/in te schrijven. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de deelnemerslijst staat. Als de lockdown word opgeheven of zijn workshops toegestaan sturen we je nog een mail voor een aanbetaling die dan binnen 2 dagen voldaan moet worden als zekerheid van deelname.

De accommodatie en kosten

Prijs: 650 euro per koppel all in, dus inclusief 2 overnachtingen in een 2 persoons kamer, cursusgeld, vegetarische maaltijden, thee en fruit. Van 12 tot 14 februari 2021, welkom tussen 17 en 18 uur vrijdag 12 februari, 19 uur is er soep, brood en salade en om 20 uur beginnen we tot zondag 14 februari 16.30 uur (17 uur vertrek). Er zijn 2 luxe 2 persoons kamer met eigen sanitair bad/douche, tegen een meerprijs van van 80 euro als koppel is 1 van deze kamers voor jullie

Locatie: Meeuwenveen Accommodaties gebouw 0+1 Meeuwenveenweg 1-3 7971 PK  Havelte https://www.meeuwenveen.nl/

De cursusleiding

Johan Raaimakerswww.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

Monique Schepers www.zijnscentrum.nl

Mijn droom om ooit op een boerderij een centrum voor persoonlijke ontwikkeling te mogen starten werd geboren tijdens een Vipassana-retraite in Thailand. In 1996 besloot ik mijn loopbaan te onderbreken om een jaar lang low budget door Azië te reizen. Deze reis bood mij een leerzame blik in andere culturen en gewoonten en gaf mij unieke ervaringen die tot de dag van vandaag nog steeds richting bepalend zijn voor wat ik doe. In de eerste 10 jaar na deze reis leek niets in mijn leven erop te wijzen dat die droom werkelijkheid zou worden, integendeel. Ondanks mijn brede interesse in diverse zienswijzen op het leven, de mens en spiritueel georiënteerde invalshoeken ben ik heel aards en bezit een gezonde dosis nuchterheid en relativeringsvermogen waarbij humor voor mij een belangrijk instrument is. Als ik mensen kan inspireren word ik blij. Als kind bracht ik veel tijd door met dieren en in de natuur, buiten zijn is geen wens, het is mijn aard. Ik gebruik in mijn werk dan ook veelvuldig  ‘buiten Zijn’ en liefst op ‘buiten-gewone wijze’. Dat houd in dat mijn werkterrein enorm groot en varrierend is, het bos, ons weiland, de paardenbak, de boomhut, de yurt, of gewoon onze prachtige koestal waar we een geweldig mooie werkplek hebben gecreëerd om te Zijn, te leren, te bewegen en te ervaren. Zowel in mijn professionele als persoonlijke leven heb ik geleerd dat er geen enkele therapeut, therapie, coach, leraar, methodiek, ritueel of overtuiging bestaat die een sluitend antwoord kan bieden. Voor mij is het leven dus niet te vangen in 7 stappen naar geluk. Het is een voortdurend onderweg zijn, waarbij je de mogelijkheid hebt je te spiegelen aan mensen, dieren de natuur die je ontmoet en de innerlijke ervaringen die je beleeft. Als therapeut en coach faciliteer ik een gelegenheid waarin je je eigen antwoorden mag vinden, waarbij zowel liefdevolle erkenning als confrontatie een weg is naar inzicht. Leren, erkennen, voelen, waarnemen en accepteren is een weg waar veel moed en uithoudingsvermogen voor nodig is. Ik heb diep respect voor iedereen die moeite doet in zijn eigen ont-wikkeling te investeren.

 

Wij kijken er naar uit om jullie te ontmoeten op ons weekend “The Beauty of All Ages Valentijn editie”

Johan Raaimakers

Monique Schepers

About Johan Raaimakers