Blog

Workshop tantra massage ”Prana & Verbinding” Belgie

Zondag 17 juni 2018 workshop Tibetaanse tantra massage “Prana & Verbinding” Bassevelde Belgie

Voor een derde keer kom ik alweer naar Paradiso bij Philip in Bassevelde Belgie om een workshop Tibetaanse tantra massage te geven. De voorgaande lessen zijn als bijzonder fijn en waardevol ervaren en de vraag was om weer terug te komen.

‘’Prana & Verbinding’’ m/v v/v m/m is een workshop vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie, ook wel rode tantra of de tantra van de linker hand genoemd. Deze Vajrayana en Kum Nye stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door fysiek contact, massage en aanraking. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in deze les door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana.

Op deze dag leren we om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment. De workshop wordt ervaren als zeer waardevol en duurzaam door deelnemers die u voorgingen.

Voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, aversie, seksualiteit. Allemaal thema´s die voorbij kunnen komen zowel voor de gever als voor de ontvanger. In deze vorm van massage worden deze thema’s en grenzen opgezocht, aangeraakt en verlegd waarbij balans, non-dualiteit en compassie een groot goed is. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk, de polariteit van Shiva en Parvati en de onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens.

Deze vorm van massage is een zeer waardevolle basis voor tantrisch contact en is geschikt voor ieder die al wat stapjes heeft gemaakt of wil maken in de Tibetaanse tantra. Je figuurlijk bloot durven geven is geen vereiste maar aversie of begeerte voor bloot moeten wel overwonnen zijn. Het meest ideale is om samen met een (gelegenheid) partner te komen m/v v/v/ m/m, lukt dit niet dan kunnen we je altijd helpen of onderhandelen bij het vinden van een geschikte gelegenheidspartner.

Ervaren

Energetisch therapie

Shiva & Parvati

Over de inhoud en de uitwerking van een tantrische massage of een les kan ik veel vertellen maar beter is om het zelf te ervaren. Wel belangrijk zijn de vier pijlers waar de visie op rust: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 3) Doelloosheid. Deze vier pijlers zullen pas stevig staan op een bed van prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse tantra allemaal om draait. Als prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn en omdat prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. Het ervaren wat ons fysiek lichaam voelt versus onze gedachten en ego in jou pakhuis bewustzijn (in ons pakhuis bewustzijn zitten al onze opgeslagen dualiteiten). De massage lessen hebben een  duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans om alles wat we doen bewuster te ervaren.

Voor wie is het bedoeld

De Tibetaanse massage workshop “Prana & Verbinding” is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. Jij bent een persoon met een bepaald karakter de ander is daarin met haar of zijn karakter een persoon en samen vormen jullie nog een derde karakter als koppel. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid met een ander met de vraag hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen of issues die aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les.

DeelnameTibetaanse tantra

Wil jij/jullie graag deelnemen dan ben je natuurlijk van harte welkom. Het beste is om je aan te melden als koppel of gelegenheid koppel dan ben je verzekerd van een plek. Individueel inschrijven kan maar bied zeker geen garantie op deelname. Bij individuele inschrijving probeer ik mensen te koppelen of met elkaar in contact te brengen. Daarop wachten is makkelijk maar een eerste goede les is al om zelf de verantwoordelijkheid te nemen naar het zoeken naar een geschikte partner mocht je single zijn. Wel is er de mogelijkheid om oproepen te doen via mijn sociale media kanalen om zo te kijken of er een gelegenheid koppel gevormd kan worden. Inschrijven kan als M/V M/M V/V want seksuele voorkeur speelt geen rol in de tantrische massage lessen. Wil je je nog even verder verdiepen kijk dan op mijn website voor uitgebreide informatie in het gratis e-boek “Wat tantra voor mij kan betekenen”. In het gratis e-boek staat uitgebreid de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme en de tantra in het algemeen.

De lesdag wordt verzorgt door Johan Raaimakers Tantra-Atma . Graag willen we voor iedereen een veilige dag creëren binnen bewuste verbinding met je partner en omgeving daarom is jou intentie voor de middag van belang. Klopt deze voor jou gevoel met bovenstaande omschrijving dan ben jij of jullie van harte welkom.

De investering voor deze dag is 150 euro per stel en 80 euro voor een single inschrijving inclusief een verzorgde lunch en thee met iets lekkers. De benodigdheden zijn een fleece deken en/of grote handdoek plus een kleine handdoek, badjas of omslagdoek en massage olie (per persoon). Matrasjes met overtrek zijn aanwezig en zijn gratis te gebruiken. Ter bescherming van de vloer vragen wij u sokken mee te nemen en een lekvrij flesje olie.

Wanneer en waar;

  • Zondag 17 juni van 10.30 uur tot 17.00 uur inloop vanaf 10.00 uur

Paradiso Beekstraat 8 Bassevelde

kosten 150 per (gelegenheid) stel of 80 euro single inschrijving. Inclusief vegetarische lunch en thee en snacks.

 

Voor inschrijving of inlichtingen graag een mail naar johan@tantra-atma.nl

Tot ziens op deze lesdag,

Johan Raaimakers Tantra-Atma

About Johan Raaimakers