Blog

Actieve meditatie & massage dag

Op zondag 1 juni organiseert Tanja (Touch2move) weer een dagje met actieve meditatie en massage.

De dag zal zijn van 11 tot 16 uur in de mooie workshop en massage ruimte van Tanja op het oude Fioretti college in st-Oedenrode. Na een welkom met een kopje thee zal Tanja de dag beginnen met dans en ons in het lijf brengen met een actieve meditatie van Osho. Na de verzorgde lunch met een heerlijke soep, gezonde salade en vers brood gaan we dieper in ons lijf. De middag staat in het teken van massage met als thema de 5 elementen.

Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ether triggeren en aanraken. Vooraf geven we een korte uitleg en demonstratie waarna we in alle rust en in contact zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zullen we begeleiden zodat je diep in de ontspanning en prana energie kunnen zakken zonder te veel hoeven te denken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. De 5 elementen met bijpassende muziek staan voor het volgende:

Aarde – het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam. Op aardse klanken geeft de gever de ontvanger gronding.

Water – het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken. Op vloeiende klanken geven we lange vloeiende massage bewegingen.

Vuur – het element van de wilskracht, creativiteit en kracht. Op opzwepende aardse klanken gaan we vuur en energie in het lichaam brengen.

Lucht – het element van expressie, passie, woorden en gedachten. Op zacht tonen brengen we de energie tot rust en verdelen we deze over het gehele lichaam. Zachte aanrakingen, kriebelen, kietelen en blazen.

Ether – het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven. Op deze ruimtelijke en kosmische klanken raken we het lichaam nauwelijks nog aan en werken we met energie vanuit de aura lagen.

De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. De massage duurt ruim een uur waarna we wisselen van gever naar ontvanger. We sluiten de dag af in alle rust zodat jullie de uitgebalanceerde energie en de ervaring mee naar huis kunnen nemen.

De bijdrage voor de dag zijn 50 euro per persoon incl. de lunch. Er is plaats voor acht koppels waarbij we proberen rekening te houden met de massage als koppel. Individueel inschrijven kan maar beter is als koppel i.v.m. de massage. Inschrijven als koppel of individueel door een mail te sturen naar scheperstanja@hotmail.com

Zondag 1 juli van 11 tot 16 uur actieve meditatie en massagedag Campus Fioretti Kasteellaan 6 st-Oedenrode

In liefde, licht en balans,

Tanja Schepers Touch2Move

About Johan Raaimakers