Blog

60 plus massage evenementen

Deze 60 plus evenementen zijn ontstaan vanuit de vraag om met leeftijd genoten tantra te ervaren. Om samen te masseren, contacten te leggen, verdieping te zoeken, ontspanning en balans te ervaren. Dit alles vanuit een tantrische visie zonder doelen of verwachtingen maar vanuit een vertrouwen en overgave met en voor elkaar. Niets komen halen of brengen maar delen en ontvangen met een open hart vol liefde en wijsheid.

Dit is wat ik graag wil neerzetten voor zielen die de verhalen al achter hen hebben gelaten en die willen genieten van alle moois het leven nog in zich heeft. Zielen die willen groeien, zielen die willen delen, ontvangende en gevende zielen. Leeftijd, rijpheid, levenservaring heeft een bijzondere schoonheid, niet beter dan de jeugdigheid, maar anders. Ouder worden gaat gepaard met veranderingen, fysiek, emotioneel, mentaal en toenemende verlieservaringen in allerlei opzichten. Maar ouder worden is vooral de overgave gaan ontdekken, leven vanuit het hart en compassie voor de ander. Ik noem het zelf de verandering van de zon energie naar de maan energie waarbij de maan universele licht, liefde en rust laat stralen vanuit het hart. Kortom voel jij of voelen jullie je nog steeds jong van geest en of lichaam en hou jij of houden jullie van massage gegeven vanuit een tantrische visie zijn jullie van harte welkom. Twijfel je daarover ben je ook welkom en reik ik en gelijkgestemde je de hand om te komen groeien in liefde en licht.

Meer weten over de helende effecten van tantra en massage lees hier verder.

De thema’s van de aankomende 60 plus evenementen

* 16 april 2021 60 plus Prana Flow massage middag XXL

Deze middag is een mooie inkijk in de Tibetaans tantrische prana flow massage. We gaan ervaren hoe het is om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk, de polariteit van Shiva en Parvati en de onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens. Deze middag workshop is een zeer waardevolle basis voor tantrisch contact en is geschikt voor ieder die al wat stapjes heeft gemaakt of wil maken in de Tibetaanse tantra. Je figuurlijk bloot durven geven is geen vereiste maar aversie of begeerte voor bloot moeten wel overwonnen zijn. Het meest ideale is om samen met een (gelegenheid) partner te komen m/v  v/v  m/m, lukt dit niet dan kunnen we je altijd helpen bij het vinden van een geschikte gelegenheidspartner. De middag is incl. een hapje eten na de massage en sauna na afloop, inloop vanaf 13.00 uur en we starten om 13.30 uur, einde rond 17.30 uur waarna een hapje eten klaar staat en de sauna warm is voor nog meer ontspanning tot pl.min 19 uur. Kosten 60 euro per persoon en 120 euro per koppel. aanmelden klik hier

Locatie: Op’t Hof Hart en Hoofdzaak Villebraken 10 a Nijnsel (st-Oedenrode).

Na de zomer komen er weer meer 60 plus evenementen en deze data zijn nu al bekend: 2 oktober, 7 november 4 december.

Tantra leeftijd en grenzen

Vanuit mijn visie van tantra draait alles om de prana energie en gaat het eigenlijk niet om leeftijd. Maar in veel gevallen is het voor de balans wel fijner om uit te wisselen of lessen te volgen met leeftijd genoten. Zonder jongeren iets kwalijk te nemen natuurlijk want ook zij ervaren liever met een leeftijd genoot en ik vind dit niets meer dan normaal. Het is van een heel ander level binnen de tantra eer alle oordelen weg vallen en we zijn allemaal op weg. En Tantra is vooral ook bewustwording van het mooie leven en nodigt je uit tot genieten. Het leven is op zijn mooist in alle overgave in wat het je bieden kan. Dit kunnen jullie of dit kan jij ervaren in deze evenement met en voor elkaar. Belangrijk om te weten dat binnen mijn visie van tantra het draait om de prana en de intimiteit en niet om de seksualiteit. Voor velen is dit vanzelfsprekend en sommigen zijn dit nog aan het ontdekken. Daarmee wijzen we de seksuele energie niet af maar gebruiken we die nooit als doel. Contact en aanraking in de cursussen van Tantra-Atma hebben nooit een doel op zich en zijn altijd een middel om tot eigen inzichten te komen en te groeien in bewustzijn.

De lessen zijn ook niet voor eigen bevrediging maar altijd ten dienste van de ander. De Tibetaans Boeddhistische tantra zoekt daarin de tussen weg en zegt:

“Laat Tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel. Laat alle energieën, inclusief de seksuele energie, voortkomen uit liefde voor jezelf en voor anderen, onderdruk ze niet en gebruik ze niet als macht.

Intentie en veiligheid

“Tantra-Atma” brengt je verder in je bewustzijn, ontwikkeling en vrijheid doormiddel van tantrische massages, aanraking en intimiteit. Het is het liefdevolle en onvoorwaardelijke pad van mededogen, compassie, empathie en spirituele ontwikkeling voor jezelf en een ander. “Tantra-Atma” reikt je de hand in jou persoonlijke ontwikkeling in intimiteit door je letterlijk en figuurlijk bloot te durven geven aan het leven en de vrijheid die het leven je kan bieden. Hierbij is een veilige omgeving van groot belang daarom staat deze bij Tantra-Atma hoog in het vaandel. Samen met de 4 peilers vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid bied dit een veilige bedding om te gaan ontdekken te genieten en in balans te komen. Lees hier meer over de Tibetaans tantrische visie.

Voor wie

Voor alle mannen en vrouwen stellen of singles vanaf pl.min. 60 jaar die zich kunnen vinden in mijn visie en in hun leeftijd en vitaliteit om te groeien. Misschien zegt je mind of ego wel “ja maar daar wil ik niet bij horen” probeer dan contact te maken met je hart… Ook moet je relaxt zijn met bloot omdat deze massage het meest effectief is zonder hindernissen op het lichaam dus als gever en ontvanger ben je bloot (niet verplicht natuurlijk). We masseren op een matras op de grond, ben je minder flexible of zit je met fysieke beperkingen kan massage geven je ook beperken Maar laat je niet afschrikken, je hoeft ook geen volleerd acrobaat, yogi of verlicht persoon te zijn om deel te kunnen nemen en bij twijfel vraag het mij. We streven altijd naar een gelijk aantal mannen en vrouwen en er zal steeds een thema zijn waar we ons in verdiepen. Schoonheid speelt geen enkele rol want “There is a crack in everything That’s how the light gets in” Mensen worden op een bepaalde manier mooier wanneer ze hun imperfectie omarmen en tonen. Je word meer tastbaar als je jezelf laat zien in de volledigheid van wie je bent. Via jouw kwetsbaarheid (barst) creëer je een opening naar de kwetsbaarheid (barst) van de ander. Het is spannend en vraagt om lef en moed om jezelf te zien zoals je bent en om dat wat is te tonen aan anderen.

Aanmelden en of vragen kan hier Na het invullen en opsturen van het formulier ontvang je een antwoord en of bevestiging van je inschrijving terug per mail. Kosten 60 euro per persoon voor een middag evenement of 80 euro per persoon voor een dag evenement.

Locatie: Op’t Hof Hart en Hoofdzaak Villebraken 10 a Nijnsel (st-Oedenrode)

 

Tot ziens op de 60 plus evenementen van Tantra-Atma

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

Tantra-Atma “Empowering people to move forward…”

About Johan Raaimakers