Blog

5 elementen massage avond Deurne Belgie

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert Tantra-Atma een open 5 elementen massage avond tijdens het lesweekend “Pranaflow & Verbinding”

De avond zal zijn van 19 tot 22 uur (inloop 18.30 uur uitloop tot 22.30) in de mooie workshop ruimte en omgeving van “De verscholen tuin” in Deurne-Antwerpen in Belgie.

Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ether triggeren en aanraken. Vooraf geven we een korte uitleg en demonstratie waarna we in alle rust en in contact zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zullen we begeleiden zodat je diep in de ontspanning en prana energie kunnen zakken zonder te veel hoeven te denken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. De 5 elementen met bijpassende muziek staan voor het volgende:

Aarde – het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam. Op aardse klanken geeft de gever de ontvanger gronding.

Water – het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken. Op vloeiende klanken geven we lange vloeiende massage bewegingen.

Vuur – het element van de wilskracht, creativiteit en kracht. Op opzwepende aardse klanken gaan we vuur en energie in het lichaam brengen.

Lucht – het element van expressie, passie, woorden en gedachten. Op zacht tonen brengen we de energie tot rust en verdelen we deze over het gehele lichaam. Zachte aanrakingen, kriebelen, kietelen en blazen.

Ether – het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven. Op deze ruimtelijke en kosmische klanken raken we het lichaam nauwelijks nog aan en werken we met energie vanuit de aura lagen.

De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. De massage duurt ruim een uur waarna we wisselen van gever naar ontvanger. We sluiten de dag af in alle rust zodat jullie de uitgebalanceerde energie en de ervaring mee naar huis kunnen nemen.

De bijdrage voor de avond  60 euro per koppel. Er is plaats voor 10 koppels waarbij we rekening te houden met de massage als (gelegenheid) koppel. Individueel inschrijven kan maar bied geen garantie voor deelname.

Deze avond valt in het weekend van een verdiepende workshop “Pranaflow & Verbinding” wil jij/jullie graag deelnemen of informatie over het hele weekend klik dan hier voor alle informatie.

Inschrijven kan via dit formulier of door een mail te sturen naar Tantra-Atma (ook voor vragen)

Locatie de “De Verscholen Tuin”

De Verscholen Tuin
Lous Wijn en Luc Monballieu
Peter Benoitlaan 15 2100 Deurne

Over Johan Raaimakers Tantra-Atma

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekenden in het voor-en najaar.

In liefde, licht en balans.

Johan Raaimakers

Ann van den Begin “De Wilde Roos”

De lessen en organisatie worden ondersteund door Ann Van den Begin “De Wilde Roos”

Over Ann Van den Begin

Ik zelf heb gedurende héél wat jaren woelige waters doorzwommen vooraleer ik voelde wat mijn levensdoel is. Daarbij kreeg ik ook het inzicht dat ik al de ervaringen tijdens mijn levensloop moest doormaken, hoe moeilijk het soms ook was, om tot dit inzicht te komen. En ja … vandaag voelt het goed, het voelt juist. Ik sta in mijn kracht! Ik ben een innerpreneur.

Via mijn praktijk en ontmoetingscentrum wil ik sociale verandering creëren en streef ik persoonlijke voldoening en zingeving na op creatief, emotioneel en spiritueel vlak. Mijn levenservaringen en mijn energetische gaven zorgen er voor dat ik mensen hun innerlijke kracht terug kan laten ervaren. Hen inzicht geven hoe ze een betekenisvol leven kunnen leiden. met impact zodat ze zich gewaardeerd voelen door hun unieke bijdrage aan de wereld.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat opleidingen gevolgd om aan te voelen wat het best bij mij past. Tijdens dit traject ben ik spiritueel bewust geworden zonder te beginnen zweven. Mijn kracht zit juist in de aardse vertaling van dit alles. Mijn droom is om een ontmoetingscentrum op te richten met als doel mensen helpen om spiritueel bewuster te worden en zin te geven aan het leven.

Ann Van den Begin “De Wilde Roos”

About Johan Raaimakers