Blog

“Tantra & Shibari” experience weekend 20-22 april 2018

Na een aantal ervaring en continues workshops een lang en verdiepend weekend van de unieke combinatie ‘Tantra & Shibari”.

Johan Raaimakers Tantra-Atma en Silvia Elisa Natural-Bliss verzorgen dit bijzondere weekend in centrum “De Meeuwenveen” te Havelte. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, leading en surrender, dansen, mediteren en playfull zijn de ingrediënten van dit weekend wat samen met gezelligheid, een goed bed, lekker eten en drinken een onvergetelijk en duurzaam weekend oplevert.

Tantra ofwel bevrijding/verruiming is gericht op geestelijke verruiming en emotionele bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte en bewustzijn. Dit kan door middel van meditatie alsook door de directe confrontatie met moeilijke omstandigheden voor het overwinnen van angsten en zwakheden.

De tantra is vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie, ook wel rode tantra of de tantra van de linker hand genoemd. Deze Vajrayana en Kum Nye stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door fysiek contact, massage en aanraking. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in dit weekend door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana.

Voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, aversie, seksualiteit. Allemaal thema´s die voorbij kunnen komen zowel voor de gever als voor de ontvanger. In deze vorm van tantra massage worden deze thema’s en grenzen opgezocht, aangeraakt en verlegd waarbij balans, non-dualiteit en compassie een groot goed is. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk, de polariteit van Shiva en Parvati en de onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens.

Shibari ofwel kinbaku is een Japanse vorm van bondage waarbij je op een kunstzinnige en erotische manier word vastgebonden. Het binden zelf is een belangrijk onderdeel van het spel waar veel tijd aan wordt besteedt. Het binden is aan esthetische regels gebonden waarbij vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid belangrijke pijlers zijn.

De mogelijkheden van Shibari zijn eindeloos en is er nog zoveel meer te ontdekken op het gebied van techniek, spelen met polariteiten, in je kracht komen en de ander in overgave leiden. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen.

In dit weekend gaan we dieper in op de techniek van het knopen. Ook besteden we aandacht aan het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken. Belangrijk is dat je een klein beetje basis kennis hebt van shibari. Ook in dit weekend is tantrische verbinding ons uitgangspunt.

Tantra & Shibari is dus de unieke combinatie van bevrijding door te binden of gebonden te worden. De visie en filosofie steunt hierbij op 4 essentiële pijlers:

1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig één pijler weghalen in dit geval de gelijkwaardigheid. Dit weekend Tantra & Shibari geeft jullie de tools om dit onderzoek samen aan te gaan. In een veilige setting die we gewend zijn in onze workshops gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan. Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Deze workshop is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van dit weekend.

Voor wie is dit weekend

De workshop is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Open en onderzoekend zijn. Bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als je gaat knopen.

Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is dus belangrijk en je kan ook als trio meedoen. Vooral het vertrouwen in je partner(s) met wie je de workshop aangaat is belangrijk. Vertrouwen is de eerste en de belangrijkste pijler van de vier waarbij de een de ander opvolgt; zonder vertrouwen kan er nooit overgave komen en zodoende ook geen gelijkwaardigheid of doelloosheid. Je hoeft niet al heel veel ervaren binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop maar we vragen wel een open houding t.a.v. naaktheid, speelsheid, overgave, spiritualiteit en echt vertrouwen te hebben in je partner. Wij als team zullen jullie begeleiden op een stevig bed van ruimte en veiligheid. Kortom met zijn allen de diepte in is veiliger en leuker dan alleen……

Voor alle veiligheid van jezelf of anderen moet je wel een goede mate van bewustzijn hebben en is deze workshop niet geschikt als er nog trauma’s of andere hardnekkige blokkades aanwezig zijn. Deze kan je dan beter in een individuele tantra shibari sessie onderzoeken.

tantra de-blokking en de-amouring

 

Het programma

Vrijdag:

18.00-19.00 uur aankomst landen en settelen op “Meeuwenveen” met koffie thee en wat lekkers

19.30 dansen en aarden in de ruimte

20.00 intro, voorstellen en kennismaking

20.30 Tantra prana flow massage en spelen met touw

 

Zaterdag:

08.30 Ontbijt

10.00 uur ervaren met touw en knoop technieken

13.00 uur lunch

15.00 uur leading en surrender oefeningen

18.30 uur diner

20.00 “Play-Party” Tantra & Shibari

Zondag:

08.00 quantum light breath meditatie “Sunrise of the Soul”

09.15 ontbijt

10.15 verdiepende knoop, technieken

13.00 uur lunch

14.30 Tantra & Shibari sessie geven of ontvangen

16.30 delen en afsluiting

17.00-18.00 nagenieten, inpakken en vertrek

Wat neem je mee

Beddengoed overtrek, kussensloop en matrashoes en handdoeken set. Deze zijn ook tegen meerprijs te huur Lakens 10,- per set (laken, dekbedovertrek, sloop) handdoeken 5,- per set (groot, middel, doekje). Massage olie in een handig flesje. Fleece of andere deken om op te liggen tijdens massage. Grote en kleine handdoek voor tijdens de massage. Serong of omslagdoek, makkelijk zittende kleding en ondergoed comfy & sexy. Je eigen touw speeltjes als je wil zweepjes/veertjes enzv. Eigen koffie/thee beker/mok.

Touw is ook aanwezig gratis te gebruiken of te koop.

Praktische informatie en data

Wanneer: Van vrijdag 20 april 18 uur tot zondag 22 april 17 uur 2018.

Waar: In gebouw B van ‘De Meeuwenveen” Meeuwenveenseweg 1 te Havelte. Klik hier voor de accommodatie.

Prijs: 375.00 euro per persoon all inclusief vegetarische maaltijden. twee keer ontbijt, twee keer lunch en één keer diner met koffie/thee/sap snacks en tussendoortjes.. Twee overnachtingen op een twee persoons kamer met gebruik van gezamenlijk sanitair. Alle lessen in de ochtend, middag en avond.

Alcoholische dranken zijn niet aanwezig en niet toegestaan tijdens de lesmomenten. Wil je een biertje of wijntje tijdens je diner of na afloop van de avond is dat in beperkte maten natuurlijk prima. Neem zelf dan je flesje wijn of biertje mee.

Aanmelden

Stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl met jullie of jou motivatie/ervaring/intentie. Na de inschrijving vragen we een aanbetaling van 75.00 euro per persoon en na deze is betaald is de inschrijving definitief. Wil je komen als trio is dat ook mogelijk, er zijn drie driepersoons kamers aanwezig.

Graag tot ziens op dit uniek verbindend weekend ”Tantra & Shibari”

 

In liefde, balans en verbinding,

Johan Raaimakers

Silvia Elisa

 

 Johan www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers

 

 Silvia http://www.naturalbliss.nl/

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.  – Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven? – Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?  – Wat is je diepste verlangen?  – Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen? – Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen? In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte, kun je dieper in verbinding komen met jezelf.

Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico. Mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Silvia Elis

About Johan Raaimakers