Blog

13-15 april 2018 Tantra & Biodanza weekend aan het water.

Tantra & Biodanza

Johan Raaimakers Tantra-Atma en Monique Sajet slaan de handen ineen na jaren van voorbereiding. Elkaar ontmoet 10 jaar geleden op Helios waarna Johan de tantra en Monique de biodanza richting opging. We hebben altijd geweten en gevoeld dat we ook een combinatie van onze beide passies konden maken wat nu resulteert in een Tantra Biodanza weekend.

Biodanza ofwel “Dans van het leven“ is een systeem gericht op zelfontplooiing en het verhogen van de levenskwaliteit door middel van vrije dans, muziek en groepservaringen. Het is ontwikkeld door Rolando Toro in de jaren zestig in Chili.  In de systematiek worden door middel van danssessies, zogenaamde Vivencias, de ontwikkeling en integratie van vijf zogenaamde levenslijnen gestimuleerd: vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectie en transcendentie.

Tantra ofwel “Bevrijding”  is gericht op geestelijke verruiming en bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte, zowel door middel van meditatie  alsook door de directe confrontatie met moeilijke omstandigheden voor het overwinnen van angsten en zwakheden.

Tantra & Biodanza hebben dus een overlapping en zijn beiden gericht op fysieke, geestelijke en spirituele verruiming. In het weekend zullen er dus diverse dansoefeningen zijn die worden uitgebreid met directe confrontatie doormiddel van massage en contact oefeningen.

Brunotti Beachclub Oostvoorne.

De locatie: zand, zee, lucht en ruimte.

 

‘Tantra & Biodanza aan het water” De locatie van dit weekend is uniek te noemen Brunotti beachclub in Oostvoorne is in het vroege voorjaar nog in rust en is daardoor de ideale locatie voor ons weekend. Zand, zee, lucht en ruimte zijn de ideale omstandigheden en samen met de warmte die we creëren staat het gelijk aan de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Dit zijn de ideale omstandigheden om het ratio ofwel onze geest meer vrijheid te geven en te ontwikkelen tot emotionele onafhankelijkheid.

 

Voorlopig programma :

vrijdagavond 13 april

Aankomst om 20.00 uur, welkomstdrankje en Biodanza workshop

(overnachting in Brunotti Beachclub zie aanbieding beneden)

Zaterdag 14 april

08.30- 09.30 uur ontbijtbuffet

10.00- 12.30 uur verdiepende Biodanza workshop vertrouwen in jezelf

12.30 – 13.30 uur vegetarische lunch op terras of in de sfeervolle beachclub

13.30- 15.00 uur vrije tijd voor  wandeling op strand, een fietstocht of even uitrusten

15.00 – 17.30 uur verdiepende tantra-workshop

Tibetaanse tantra17.30 – 19.00 uur vrije tijd voor …

19.00 – 20.00 uur vegetarisch diner in de beachclub

20.30 – 23.30 uur verbindende biodanza-tantra workshop connection

(overnachting in Brunotti Beachclub zie aanbieding beneden)

Zondag 15 april

08.30- 09.30 uur ontbijtbuffet in Brunotti beach club

Balans en scherpte

10.00- 12.00 uur affectieve biodanza workshop

12.00 – 13.00 rust en uitchecken

13.00- 14.00 uur lunch

14.00 – 16.00 uur affectieve tantra-sessie met Johan en Monique

16.00 uur afsluiting

Dit volledig verzorgde weekend waarin we dieper ingaan op de connectie tussen affectiviteit en seksualiteit kun je boeken met of zonder overnachting. Het weekend vanaf vrijdagavond 20.00 uur inclusief vijf workshops 2 x uitgebreid ontbijt, 2 x lunch en 1 x een vegetarisch diner incl. onbeperkt thee en water kost € 287,- per persoon.

Er zijn 12 luxe hotelkamers beschikbaar, 6 duinzicht en 6 met meerzicht. Indien je rechtstreeks boekt via welkom@brunottibeachclub.com en je vermeld dat je meedoet met dit weekend ontvang je maar liefst 10 % korting op de kamerprijs!  Check kamer reserveren (maar boek rechtstreeks) als je de kamers wilt zien. Een tweepersoonskamer met duinzicht kost € 90,- p.n., dus vanaf € 45,- per nacht kun je overnachten als je een kamer deelt met een andere cursist. Je hoeft de kamer pas te betalen bij aankomst, dus reserveer hem alvast, dan ben je verzekerd van een plekje! Het is natuurlijk heerlijk om er een heel weekend uit van te maken en te logeren in zo’n heerlijke kamer. Maar als je in de buurt woont kun je ook alleen gebruik maken van het programma bestaande uit vijf verschillende en verbindende workshops, 2 maal ontbijtbuffet, 2 maal een lunch en 1 maal een diner voor € 297,- per deelnemer.

Maak je er een heel weekend uit van ? Dan ben je vrijdag al vanaf 14.00 of eerder van harte welkom in het hotel en kun je een heerlijke wandeling maken op het strand Ons programma start dan op vrijdag om 20.00 uur op de eerste etage in een geweldige ruimte van meer dan 100 m2 met uitzicht over het Oostvoornse meer.

Doe jij/jullie mee met dit inspirerende weekend ? je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar johan@tantra-atma.nl

 

Johan Raaimakers

Monique Sajet

About Johan Raaimakers